Слопи джо на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Слопи джо на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Е няма такава вкусотия, при това се приготвя толкова лесно, че всеки може да изненада близките си с нея"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • домати - 400 г консерва обелени и нарязани на кубчета
  • бульон - 600 мл телешки
  • багета - нарязана на филиики
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на дребно.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона. Запържете каймата, докато стане на трохи и промени цвета си - за около 10 мин.

Извадете каймата от тигана в купа, като я отцеждате, за да остане мазнината в тигана. Прибавете лука в тигана и гответе около 5 мин, докато омекне.

Прибавете кимиона и чилито. Гответе около 1 минута, като разбърквате.

Върнете каймата в тигана, добавете доматите и бульона. Гответе още около 20 мин.

Загрейте фурната на 200°C и изсипете ястието в тавичка. Подредете отгоре филийките багета и печете около 12 мин, докато хлябът се запече и стане хрупкав отгоре.

Слопи джо е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: