Начин на приготвяне
Сипваме в голяма купа пълнозърнестото брашно, хлебната сода, която активираме с ябълковия оцет, хималайската сол и постепенно доливаме водичка, като замесваме пухкаво тесто.
Разточваме от него един кръг (по-добре по-малък, отколкото по-голям, за да не се набръчка) с големината на тавата, в която ще печем пицата.
Намазняваме я, поръсваме с малко брашно и я потупваме, да се разпредели равномерно по-дъното. Поставяме внимателно разточеното кръгло тесто.
Запичаме го леко на 200 градуса, за около 8 минути до леко втвърдяване на повърхността. Отгоре подреждаме нарязаните на кръгчета чушки и кисели краставички. Отново връщаме във фурната за още 20 минути.
След това поръсваме с нарязани маслини, рулца от раци (на кубченца), настърган кашкавал и ронена чубрица.
Печем за още около 5-7 минутки до разтапяне на кашкавала. Ако много бързо се разтапя, може последните минути пицата да се пече само от долната страна.
Разкошна и лесна пълнозърнеста пица с рулца от раци и кисели краставички! С аромат на морски дарове и сладко-кисел вкус!
Чудно Вкусно!