Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с картофи и гъби на фурна

Свински ребра с картофи и гъби на фурна

Свински ребра с картофи и гъби на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Класика в кухнята - свински ребърца, картофки и гъби - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 300 - 400 г нарязани на малки парчета
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр. 4 - 5 бр
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • вода - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета.

В йенска тавичка с капак сложете ребърцата и картофите.

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки.

Посолете и поръсете с черен пипер. Накъсайте малко пресен розмарин. Налейте виното и водата.

Затворете капака и сложете във фурна загрята на 200 градуса.

Ако нямате йенска тавичка, може да покриете с алуминиево фолио.

Печете свинските ребърца до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: