Дебели пърленки със сирене и кашкавал

05/12/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру216084777216
"Нали знаете правилото - колкото по-дебелии сочни са пърленките, толкова по-вкусни са "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо848
  • Преглеждания за месеца847
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и оставяме да шупне.

С останалите продукти без сиренето и кашкавала се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса, докато удвой обема си.

Разделя се две части и всяка се оформя на голяма плоска питка, като дъното се изтънява с пръсти, да има място за плънката.

Поръсва се с мащерка, отгоре се натрошава сиренето и покриваме с настърган кашкавал.

Печем пърленките в загрята фурна 180°C с вентилатор за 20 минути.

Сервираме топли.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар