Дебели пърленки със сирене и кашкавал

05/12/2018
"Нали знаете правилото - колкото по-дебелии сочни са пърленките, толкова по-вкусни са "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 503
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и оставяме да шупне.

С останалите продукти без сиренето и кашкавала се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса, докато удвой обема си.

Разделя се две части и всяка се оформя на голяма плоска питка, като дъното се изтънява с пръсти, да има място за плънката.

Поръсва се с мащерка, отгоре се натрошава сиренето и покриваме с настърган кашкавал.

Печем пърленките в загрята фурна 180°C с вентилатор за 20 минути.

Сервираме топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар