Начин на приготвяне
Начуквам скилидките чесън с плоската страна на ножа и ги сипвам в зехтина. Оставям ги да киснат заедно на стайна температура от 30 минути до 2 часа.
В купа слагаме галетата, 3 с.л. магданоз, мащерка, лимоновата кора и ¼ ч.л. смачкана люта чушка. Добавяме и половината зехтин и разбъркваме добре, докато хлебните трохи равномерно го попият.
Предварително загрявам фурната на 250 градуса. Разпределям филетата писия върху работната ни дъска с кожата нагоре. Леко ги овкусявам със сол. Разпределям по 1 с.л. от сместа с галета върху всяко рибно филе и добавяме
Намазваме дъното на тава за печене 15 х 12 см с малко от останалия овкусен зехтин. Подреждаме в нея филетата едно до друго с малко място между тях. Поръсваме ги със зехтина и останалата овкусена галета. Втъкваме скилидките чесън от зехтина и парченцата масло между филенцата. Изливам бялото вино, бульона, лимоновия сок и останалия зехтин в тавата. Добавяме останалата люта чушка и една ч.л. сол в тавата.
Печем, докато галетата стане златисто кафява - около 20 – 25 минути.
Внимателно вадим филетата от тавата и ги поставяме на топъл поднос. Завиваме ги с алуминиево фолио, за да ги запазим топли.
Изсипваме соса от тавата в малка тенджерка и го изчакваме да заври.
Добавяме останалите 2 с.л. магданоз и пробваме на вкус.
Трябват ви 2 с.л. сос за сервиране на порция печена риба.