Ирландски соден хляб без яйца

06/12/2018
Диана Андрова
отДиана АндроваПомощник Готвач15410231
"На трапезата ни винаги ще се намери място за този вкусен Ирландски соден хляб без яйца, защото е много вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам решетката на фурната в средата и загрявам фурната на 190 градуса. Намаслявам стъклена тавичка за пай.

Смесвам брашното, солта и содата. Наливам мътеницата и хубаво разбърквам. Сипвам тестото върху набрашнен плот и го омесвам.

Леко го сплесквам на диск с диаметър 17.5 см. Отгоре правя кръстче с нож на дълбочина 1.2 см.

Слагам тестото в намаслена тавичка.

Пека 50 минути или докато отворът се разшири и хлябът стане златисто кафяв.

Прехвърлям на скара да се охлади, след което го нарежете или увивам в мокра кърпа, докато стане време за поднасяне на содения хляб.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар