Ирландски соден хляб без яйца

06/12/2018
"На трапезата ни винаги ще се намери място за този вкусен Ирландски соден хляб без яйца, защото е много вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам решетката на фурната в средата и загрявам фурната на 190 градуса. Намаслявам стъклена тавичка за пай.

Смесвам брашното, солта и содата. Наливам мътеницата и хубаво разбърквам. Сипвам тестото върху набрашнен плот и го омесвам.

Леко го сплесквам на диск с диаметър 17.5 см. Отгоре правя кръстче с нож на дълбочина 1.2 см.

Слагам тестото в намаслена тавичка.

Пека 50 минути или докато отворът се разшири и хлябът стане златисто кафяв.

Прехвърлям на скара да се охлади, след което го нарежете или увивам в мокра кърпа, докато стане време за поднасяне на содения хляб.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Добре се получи хлябчето. Благодаря.
0
0