Начин на приготвяне
Почистената, измита и нарязана на парчета риба се осолява със сол и черен пипер. Оставя се 15 - 20 минути и след това се прехвърля в подходящ съд и се залива със сока от два лимона - оставя се за още 15 минути.
Трите вида брашно се пресяват, добавя се сол, черен пипер, чесън на прах и всичко хубаво се разбърква.
Олиото (около един пръст) се загрява в широк тиган с дебело дъно.
Всяко парче шаран хубаво се овалва в царевичното брашно и се пържи до златист цвят от двете страни.
Парчетата риба се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
Пърженият шаран се поднася се с гарнитура по избор - в моя случай свежа картофена салата с червен лук, босилек, залята с дресинг от лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер.
Добър апетит!
Коментари