Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран с кафяв ориз

Шаран с кафяв ориз

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494143705361
Шаран с кафяв ориз
Снимка: Живка Георгиева
3 / 4
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.

Необходими Продукти

  • шаран - около 1 - 2 кг изчистен
  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 300 г
  • маслини - 200г
  • моркови - 3 бр
  • домати - 500г
  • боб - 400 г сварен консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • сол
  • зехтин
  • девесил
  • черен пипер
  • орехи - 200 г
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана от люспите. Осолете и натъркайте с лимонов сок. Оставете да престои, докато подготвите плънката.

Нарежете праза. Посолете. Като започне да омеква, добавете и морковите. Дръжте под капак, за да се задушат. Към тях настържете доматите. Подправете с черен пипер и девесил.

Подмажете тавата със зехтин. Нарежете киселите краставички, наредете ги по тавата и върху тях поставете рибата.

Напълнете коремчето с плънка, а останалата я разстелете наоколо.

Добавете маслините, сварения боб и орехите. Залейте със зехтин.

Пъхнете във фурната на 200 градуса. През 15 минути е хубаво да заливате рибата с малко от сосчето, за да не загаря.

За около час печеният шаран е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: