Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Опашки от хек на фурна

Опашки от хек на фурна

Опашки от хек на фурна
Снимка: Виктория Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • опашки от хек - 1 кг
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • праз - 1 бр.
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от люспи и вътрешности. Измива се добре.

В тавичка се слага олио. Нарежда се рибата. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Рибата се обръща. Отново се посолява и поръсва с черен пипер. Лимоните се изстискват. Рибата се полива с лимоновия сок, като и корите от лимона се слагат върху рибата.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Поръсва се върху рибата.

Тавата се покрива с алуминиево фолио. Слага се да се пече около половин час.

Фолиото се отстранява. Хекът се пече още десетина минути, за да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: