Празнична пита със сирене

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
900
19/12/2018
"Какъв празник е, ако на масата няма топла празнична питка, питаме ние "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 737
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода, добавете супена лъжица захар и оставете да се активира.

Разбийте яйцата с киселото мляко. Добавете олиото и прясното мляко. Добавете щипка сол към брашното, оформете кладенче и прибавете маята. Разбъркайте и поетапно добавете яйчената смес.

Замесете на гладко и еластично тесто. Поставете в дълбока купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса за половин час. Натрошене сиренето.

Когато тестото удвои обема си, премесете повторно и прибавете сиренето с омесване. Оформете еднакви топчици и ги подредете една до друга в тавата. Намажете с жълтък.

Оставете питата да втаса повторно до удвояване на обема. Изпечете на 180 градуса за час.

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар