Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Чревца»Анешки чревца на фурна

Анешки чревца на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Анешки чревца на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"На едни агнешки чревца им трябват само малко масло, пиперче и весела компания, която да ги изяде"

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 1 кг.
  • масло - 100 гр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките чревца се измиват в обилна вода, обръщат се и се измиват повторно, като се трият със сол, за да се отстранят лигавите части.

Сплитат се на плитка и се попарват във вряща вода.

Изваждат се, поръсват се със сол, червен и черен пипер и се поставят в тавичка. Върху плитката от червата се слага нарязаното на парченца масло.

Пекат се на средно силна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: