Начин на приготвяне
Смесете двата вида брашно. Добавете останалите съставки и разбъркайте. На тънка струйка добавете топла вода и замесете меко тесто. Покрийте тестото с фолио и го оставете на топло, за да втаса.
Смесете каймата с жълтъка, пестото и кетчупа. Разбъркайте до хомогенност.
Втасалото тесто разделете на шест топки. Сплескайте всяка топка на питка, като завийте крайчатата навътре.
Сложете в средата на всяка питка от плънката и разнесете равномерно по цялата повърхност. Наредете домата на резенчета и сложете по парченце върху всяка питка.
Наредете питките в тава, застлана с домакинска хартия.
Включете фурната до 200 градуса и изпечете малките питки до кафеникав загар.
Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал.