Начин на приготвяне
В купа се смесват двата вида брашно и солта. В киселото мляко се разбъркват сода за хляб и бакпулверът да шупне и сипваме в средата на брашното.
Добавя се олио и разбъркваме с вилица, добавя се от брашното и се замесва средно меко тесто, което малко лепне.
Оставя се за 10 минути да почине и оформяме дебел фитил. Нарязва се на 5 равни части.
Всяка се оформя на фитил с дължина 27 см и се връзва на възел. Работи се с намазнени ръце, защото лепне.
Нареждат се хлебчетата върху хартия за печене. С четка се намазват с малко вода и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути до готовност. Вкусни пълнозърнести хлебчета!