Рибен пай с грах

02/01/2019
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете до омекване. Смелете граха в блендер.

Намачкайте картофите, прибавете граха и маслото, разбийте до получаването на пюре и овкусете с настърганата кора на 1/2 лимон, сол и черен пипер.

Сложете бялата риба в тенджера с прясното мляко и я варете. Извадете рибата в чиния. Пушената риба - ако е необходимо - обезкостете.

Нарязаните на ситно лук и моркови запържете в огнеупорен съд в малко загрят зехтин, докато омекнат. Прибавете горчицата и разбъркайте добре.

Добавете брашното и пържете 2 мин. Постепенно разрежете сместа с прясното мляко, в което сте варили рибата, до получаването на гладка смес. Добавете спанака и разбъркайте, докато се разтопи. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.

Прибавете двата риба. Настържете чедъра над сместа. Изсипете картофеното пюре с граха и го загладете, след което направете вдлъбнатини по повърхността на пая.

Печете рибения пай в загрята на 180 градуса фурна до получаването на златиста коричка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар