Начин на приготвяне
Свинското месо се смила в кухненски робот и посолява на вкус. Морковът се настъргва на едро ренде, лукът се нарязва на ситно. Задушават се в олиото до омекване със сол на вкус.
Прибавя се смляното свинско и се пържи около 5 минути, докато стане на трохи. Прибавя се сос Арабиата, после и виното. Подправя се с черен пипер и риган.
Приготвя се Бешамел, като в тиган се разтопява маслото, прибавя се брашното и се разбърква. След като стане светло бежово се прибавя прясното мляко на тънка струя. Разбърква се до сгъстяване, слага се сол на вкус и индийското орехче.
В тава се слага малко от месния сос Арабиата, ред кори, сос Арабиата, кори и т.н., завършва се с кори. Отгоре се залива с Бешамела.
Пече се на 180 градуса за 40 минути. След това лазанята се поръсва с настъргания кашкавал и се пече още 5-10 минути, на около 200-240 градуса, само на горен реотан.