Начин на приготвяне
Обелете патладжана и го нарежете на парчета. Посолете и оставете да се отцеди горчивият сок. При готовност измийте и подсушете. Нарежете на дребни кубчета.
Нарежете пилешкото месо на малки кубчета, лука, моркова и червените чушки на ситно. Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура.
Запържете пилешките късчета за около 5 мин., като разбърквате периодично. Добавете патладжана, лука и моркова. Пържете още около 5 мин.
Добавете нарязаните червени чушки и овкусете с кимиона, червения сладък пипер, черния пипер и сол.
Гответе още около 5 мин. Отстранете от котлона и оставете леко да се охлади.
Срежете корите лаваш на две половини. Сложете от пилешката плънка откъм срязаната страна, като оставите празно в двата края. Подвийте навътре двата края (за да затворите) и завийте на рулце. Подредете рулцата в тава застлана с хартия за печене с завития край отдолу.
Запечете за 15 мин. в загрята фурна на 180 градуса. При готовност, извадете и оставете да се охладят. Нарежете всяко рулце на 3 парчета. Подредете рулцата в чиния.
Направете соса, като пресовате чесън и го смесите със заквасената сметана. Сипете сметаната в подходяща купичка. Загрейте маслото в огнеопорен съд на котлона и запържете леко лютия червен пипер. Сипете от маслото с препържения пипер върху заквасената сметана. Поставете соса между рулцата и сервирайте султан кебапа.