Мариновани пълнени камби със зеле и моркови

02/01/2019
"Мераклиите знаят за какво говорим, сега е време и вие да научите рецептата за тези уникални мариновани пълнени камби със зеле и моркови "
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 451
  • Преглеждания за месеца2573
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Саламура
  • винен оцет - 1 бутилка (700 мл)
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 3 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.ч
  • Зеленчуци
  • зелки - 3 бр.
  • моркови - 3 кг
  • целина - около 2 връзки
  • чесън
* мерки и количества
Камби

Начин на приготвяне

Във голяма тенджера се слагат продуктите за саламурата - трябва да заври.

Щом заври, започваме да слагаме почистените камби.

Те трябва да променят леко цвета си и се махат във подходящ съд. Щом всички камби са готови, започваме да ги пълни.

Нарязваме на ситно зелето, морковите настъргваме и ги омесваме добре.

След като вече са бланширани камбите, прецеждаме марината с цедка. И изсипваме върху вече нарязаните зеленчуци.

По желание слагаме скилидка чесън на дъното на камбите и пълним със зеленчуците. Пълнените камби се притискат в бурканите отгоре, трябва да остане марината, да не е на сухо.

Туршията от пълнени камби се стерилизира 8-10 минути след завирането.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар