Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Лимонови пъдпъдъчи филенца

Лимонови пъдпъдъчи филенца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Лимонови пъдпъдъчи филенца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Божествен вкус във всяка хапка крият тези разкошни и много ароматни лимонови пъдпъдъчи филенца"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи филета - 8 - 10 бр. (около 250 г)
  • лимони - 1 бр. малък
  • бяло вино - 40 мл.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • розмарин - 1/2 ч.л. сушен
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л. сушен или пресен накълцан
  • целина - 1 ч.л. сушена, на кубчета
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • лют пипер - на вкус
  • зехтин - 8 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пъдпъдъчето месо. Не премахвайте кожата.

Смесете всички подправки с 4 с.л. зехтин и малко от виното и намажете с тази смес месото. Оставете го да се маринова за 1 денонощие.

Крехките филенца извадете от хладилника 5-10 минути преди да започнете да ги приготвяте.

Загрейте останалия зехтин на силен огън и в него запечатайте до златисто от двете страни всяко парченце месо. Възможно е да ви пръска, затова сложете капак на съда и го отстранете внимателно, когато трябва да обърнете или проверите филетата. Около 1-2 минутки от всяка страна би им била напълно достатъчна.

Изстискайте сока от лимона и го налейте при месото. Гответе 3 минути и сипете останалото вино и сол на вкус. След още 4-5 минути или щом сосът се редуцира почти, отстранете от огъня.

Поднесете вкусните лимонови пъдпъдъчи филета топли с гарнитура по избор и още резенчета лимон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: