Обезкостени горни пилешки бутчета по селски

19/12/2018
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2853862443
"Не знаем, защо, когато са по селски, пилешките бутчета са по-вкусни, но това е факт, а тези са направо неустоими "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 120
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките бутчета, по желание може да премахнете и кожата, както направих аз. Овкусете със сол и черен пипер и оставете настрани.

Нарежете лука на кубчета, чесъна на ситно, морковите на кръгчета, чушките на ивици и гъбите на четвъртинки.

Прехвърлете зеленчуците в тава или йенско стъкло, сипете малко зехтин и овкусете със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и по желание кимион.

Върху зеленчуците подредете пилешкото месо и залейте всички продукти с 1 ч.ч. гореща вода. Печете в предварително загрята фурна 200 градуса за 1 ч. и 30 мин.

Поднесете печеното пиле, докато е още топло и по желание поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар