Телешка яхния с тъмна бира

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
335
2k
647
498
1
19/12/2018
"От онези яхнии, които сгряват душата и пълнят стомаха - да ви е сладко"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 101
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета с дебелина 3 см. и го оваляйте в микс от брашно, сол и черен пипер.

Загрейте в дълбок тиган свинската мас и запържете в нея кубчетата до златисто кафяво. Извадете ги от тигана и ги прехвърлете в тенджера на топло.

В същия тиган сложете нарязаните на едро лук, чесън и моркови и оставете да се запържат. Изгасете всичко с бирата. Оставете да поври 3-4 мин. и след това добавете горещия телешки бульон.

Върнете месото и оставете да къкри поне час. Когато месото започне да омеква добавете доматеното пюре и мащерката и оставете да на огъня за още 20-на мин.

За гарнитурата обелете, нарежете на едро и сварете картофите. Отцедете ги и ги оставете да изстинат.

Загрейте свинската мас в голям тиган и щом започне да пръска прехвърлете в нея картофите. Овкусете с червен пипер и морска сол и пържете до получаване на златиста коричка.

Поднесете телешката яхния и картофите заедно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар