Боб с праз в гювеч

20/12/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач158592
"Боб, ама да е с праз и в гювеч - чудесно предложение за трапезата за Бъдни вечер "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 401
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и празът се почистват. Нарязват се на ситно. Бобът се измива. В гювеча се слага бобът. Добавят се лукът и празът. Сипва се малко вода, колкото да покрие боба. На бавен огън се оставя да заври.

На печка с дърва си е класиката. Когато бобът се вдигне нагоре, се добавят 300 мл студена вода, за да падне бобът отдолу и да ври по-лесно.

Продължава да се вари на бавен огън. Когато бобът се свари, се добавят олиото и червеният пипер. Овкусява се със сол и джоджен. Оставя се да поври още петнайсетина минути. Сервира се с чесънче.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар