Кремсупа с просо, леща и тиква

21/12/2018
"И преди да сте казали нещо, уверяваме ви, че това не е просто супа, а истинско произведение на кулинарното изкуство "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата вода подправяме със солта и шарлана. Сипваме нарязаните на дребно тиква, картофи и моркови. След 5 минути добавяме и лука, чушките и карфиола, пшеничените трици.

Измиваме старателно лещата и просото, добавяме ги и хубаво разбъркваме (пожелание може да се добави сода, за да се свари варивото по-бързо). След малко овкусяваме с кимиона, кърито, кориандъра, куркумата, черния пипер, чубрицата и босилека.

Оставяме супата да ври, докато бъдем сигурни, че лещата и просото са напълно сварени! Добавяме още малко сол, ако е необходимо и 1/2 ч.л. захар Мусковадо за една сладникава карамелена нотка!

Дръпваме от котлона и след 3 минутки можем да включим пасатора. Пасираме старателно и внимателно, до нежна, гладка консистенция. Невероятната кремсупа е готова! Разпределяме по порциите и поръсваме с току-що изпечените крутони!

Уникална по рода си, със своя тъй отличаващ се вкус на леща и нежна плътност, напомняща хумус! Засищаща, полезна и невероятно вкусна!

Бележка: За поднасяне са използвани билкови крутони с шарлан, хималайска сол и подправки - 6 шепички.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар