Снежни шоколадови сладки

Снежни шоколадови сладки
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
50
"Не само навън има сняг, и у дома ще намерите снежни шоколадови сладки - снежни и ужасно вкусни"

Необходими Продукти

  • натурален шоколад - 180 г
  • масло - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • орехи - 120 г
  • брашно - 175 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - щипка
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада и маслото в съд на водна баня. Оставете да се охладят.

Смесете брашното, бакпулвера и солта и ги пресейте. Смелете или начукайте орехите.

В друг съд разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Прибавете към тях сместа от шоколад и масло, като бъркате непрекъснато. След това добавяйте на части орехите и брашното, като бъркате с лъжица.

Покрийте съда с фолио и го сложете в хладилник за 30-40 минути.

Покрийте две тави с хартия за печене. От тестото оформяйте топчета с размер на малък орех, които после оваляйте в пудра захар.

Подредете шоколадовите сладки в тавите на разстояние едно от друго и печете в загряна фурна на 180 градуса за 12-13 минути.

Готовите напукани сладки съхранявайте в кутия, след като се охладят напълно.

Източник: Ани Шакарян - Вкуснотека

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: