Начин на приготвяне
Разтопете шоколада и маслото в съд на водна баня. Оставете да се охладят.
Смесете брашното, бакпулвера и солта и ги пресейте. Смелете или начукайте орехите.
В друг съд разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Прибавете към тях сместа от шоколад и масло, като бъркате непрекъснато. След това добавяйте на части орехите и брашното, като бъркате с лъжица.
Покрийте съда с фолио и го сложете в хладилник за 30-40 минути.
Покрийте две тави с хартия за печене. От тестото оформяйте топчета с размер на малък орех, които после оваляйте в пудра захар.
Подредете шоколадовите сладки в тавите на разстояние едно от друго и печете в загряна фурна на 180 градуса за 12-13 минути.
Готовите напукани сладки съхранявайте в кутия, след като се охладят напълно.
Източник: Ани Шакарян - Вкуснотека