Телешки кюфтенца с моцарела по италиански

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5849114426
24/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете лука за кюфтетата в блендер с яйцето, галетата и соса Уорчестър на паста. Смесете с каймата и подправките. Омесете каймата хубаво и оставете в хладилника за около 30 мин.

Междувременно направете соса Маринара. Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте в дълбок съд на котлона олиото на умерена температура. Запържете лука и чесъна до омекване за около 2 мин. Добавете доматеното пюре, разбъркайте и добавете смлените домати и бялото вино. Овкусете със сол, захар и подправките. Намалете силата на котлона и оставете соса да ври около 25 мин или докато леко се редуцира.

Направете малки топки от каймата с намазнени с олио ръце. Подредете ги в тава, застлана с фолио.

Запечете ги за 20 мин в загрята фурна на 180°C. Сипете соса Маринара в тава. Подредете и кюфтенцата в соса. Нарежете моцарелата на тънки парчета и ги подредете върху кюфтетата.

Запечете за около 20 мин в загрята фурна на 180°C. Поднесете с препечени филийки за топене.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар