Начин на приготвяне
Нарежете свинските гърди на парчета, ако предварително не са нарязани. Сварете ги за около 1 час. Запазете бульона.
Почистете и нарежете лука и моркова на дребно, а гъбите - на тънки парчета.
Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете лука и чесъна до омекване за около 2-3 мин. Добавете гъбите и пържете още около 5 мин.
Прибавете ориза и царевицата и пържете, като разбърквате, докато оризът стане прозрачен или за около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.
Сипете ориза и бульона, в който са врели гърдите, в тава.
Отгоре подредете свинските гърди. Печете свинското с ориз в загрята фурна за около 40 мин или докато оризът поеме целия бульон.