Содена питка за празник

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1391851821
24/12/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 038
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа всички сухи съставки и ги изсипете в млякото. Разбъркайте първо с лъжица, след това с ръка. Тестото става дебело, меко, леко лепкаво.

Оформете в подходяща тава питка от полученото тесто, украсете с желани форми и направете с вилица дупчици навсякъде по повърхността на тестото, по този начин тестото по-хубаво ще се запече.

Оставете настрана за около 15 минути.

В загрята до 200°C фурната поставяме празничната питка, поръсваме с малко брашно, за да образува хрупкавост.

Печете 30 - 40 минути, докато стане готова и румена.

Готовността на содената питка се проверява с дървена клечка за зъби, която трябва да излезе суха и чиста.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар