Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Постни сушени чушки с праз, ориз и боб

Постни сушени чушки с праз, ориз и боб

Постни сушени чушки с праз, ориз и боб
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Постни пълнени чушки, с които може да почетете Бъдни Вечер с любимите си хора"

Необходими Продукти

  • сушени чушки - 1 пакет червени
  • праз - 1 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бял боб - 1/2 буркан
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 к.л. сух
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 7 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете чушките в гореща вода и дръпнете на страна.

Нарежете праза и лука на ситно, а моркова - на кубчета.

В касерола сложете да се запържват, измийте ориза и го добавете. Когато оризът стане стъклен, добавете от водата, в която накиснахте чушките, овкусете с подправките и бъркайте.

Ако е нужно, сипете повече вода до полуготовност на ориза. Накрая добавете боба, които е от ситния в буркани, след като клокнат заедно, изключете.

Напълнете чушките и подредете в тавичка, която е намазана с олио.

Сипете от същата вода, в която се киснаха, и печете пълнените постни чушки до запичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: