Постни сарми с праз

26/12/2018
"Сармите трябва да са такива, че като хапнете, да се топят в устата, точно като тези постни сарми с праз "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр. средно
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се първо плънката за сармите. За целта се загрява олио, запържва се ситно нарязан праз, докато омекне, добавя се ориз и бъркаме, докато промени цвета си.

Поръсва се със сол, червен пипер и сипваме вода. Когато заври, се сваля от котлона.

От киселото зеле се отделят листата, почистват се и ако се големи, се срязват на две половини.

Върху зелев лист се поставя лъжица постна плънка и навиваме на сарма.

Нареждат се в подходящ съд, заливаме с чаша вода и малко олио. Притискаме с малка чиния и варим постните сарми на тих огън да готовност.

Поднасяме с люта чушка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар