Начин на приготвяне
В дълбока купа се чукват яйцата. Разбиват се на ръка. Добавят се захарта, медът и олиото (в тази последователност). Разбива се. Добавя се канелата.
Брашното се пресява отгоре заедно със содата. Замесва се меко тесто, което трябва да не лепне.
Тестото се разточва и с помощта на формички се изрязват курабийки.
Подготвят се тавички с хартия за печене. Нареждат се курабийките. Пекат се в предварително загрята на 180 градиса фурна около 7 - 12 минути, зависи от дебелината на меденките.
За украсата се прави захарна глазура - разбивате белтъка, пудрата захар и лимоновия сок. Ако сместа е много течна, се добавя още пудра захар, а ако е много гъста - още малко лимонов сок.
Сместа се слага в найлонка. Реже се малка дупчица, за да се използва като шприц. Украсяват се готвите курабийки.
Трябва да се остави да изсъхне украсата.
Коментари
Станаха вкусни.
Рецептата е неточна.Посочената доза брашно е недостатъчно.Загубих време и средства.