Селска яхния с наденица

28/12/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваЧирак10862
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца332
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 500 мл
  • олио - 3 - 4 с. л.
  • чубрица - 1 щипка суха
  • черен пипер - 5 зърна
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с. л.
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 1 брой
  • чушки - 1 брой червена
  • наденица - 2 броя
  • лук - 3 глава кромид
  • чесън - 5 - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка с олио задушавам лука, нарязан на полумесеци и моркова на кубчета.

Прибавям нарязаната на дребно чушка и като се позапържи и тя слагам наденицата, нарязана на колелца.

Като се поизпържи и наденицата слагам брашното, разбърквам, следва червеният пипер и заливам с 500 мл вода.

Посолявам, поръсвам с черен пипер, слагам и зърна черен пипер.

Оставям я да къкри на огъня до лекото и сгъстяване.

След първите 5 минути, добавям и един обелен и настърган домат или доматено пюре или кетчуп.

Когато е готова яхнията, слагам 5-6 ситно нарязани или пресовани скилидки чесън и я поръсвам със суха чубрица.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар