Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Капама с 3 вида месо и сарми

Капама с 3 вида месо и сарми

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Капама с 3 вида месо и сарми
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
10
"На това му викаме впечатляваща комбинация, за която задължително отваряме и бутилка любимо питие - капама с 3 вида месо и сарми, наздраве и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио
  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • ориз - 400 г
  • доматен сок - 200 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • джоджен
  • свинско месо - 1.5 кг.
  • пилешко - 1.5 кг /пържола от бут/
  • наденица - 0.5 кг сурова
  • армеева чорба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и настъргват.

В тиган се слага олио да загрее. Добавят се лукът и морковите да се запържат. Добавя се и оризът да се запържи. Разбърква се.

Добавя се топла вода. Разбърква се. Добавят се доматите и червеният пипер. Овкусява се със сол, черен пипер, кимион и джоджен.

Оризът се готви до готовност. Зелето се подготвя за сармите. Нарязват се на половина, като се отстранява средната твърда част.

Капамата ще се готви в гювеч. На дъното на гювеча се нареждат листа кисело зеле.

Оформят се сармите и се нарежда ред сарми. Свинското месо се нарязва на пържоли и се посолява. Нарежда се ред свински пържоли. Нарежда се ред сарми.

Пилешките пържоли се посоляват. Нарежда се ред пилешки пържоли. Нареждат се наденичките. Отгоре се затваря със зелеви листа.

Сипва се армеева чорба.

Капамата с 3 вида месо и сарми се похлупва с капак. Слага се във фурната. Пече се около 150 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: