Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и настъргват.
В тиган се слага олио да загрее. Добавят се лукът и морковите да се запържат. Добавя се и оризът да се запържи. Разбърква се.
Добавя се топла вода. Разбърква се. Добавят се доматите и червеният пипер. Овкусява се със сол, черен пипер, кимион и джоджен.
Оризът се готви до готовност. Зелето се подготвя за сармите. Нарязват се на половина, като се отстранява средната твърда част.
Капамата ще се готви в гювеч. На дъното на гювеча се нареждат листа кисело зеле.
Оформят се сармите и се нарежда ред сарми. Свинското месо се нарязва на пържоли и се посолява. Нарежда се ред свински пържоли. Нарежда се ред сарми.
Пилешките пържоли се посоляват. Нарежда се ред пилешки пържоли. Нареждат се наденичките. Отгоре се затваря със зелеви листа.
Сипва се армеева чорба.
Капамата с 3 вида месо и сарми се похлупва с капак. Слага се във фурната. Пече се около 150 минути.