Пълнени гъбки с кайма и кашкавал

29/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 576
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • гъби - 8 бр едри или средни
  • олио - за поръсване
  • сол - за поръсване
  • кайма - 200 г
  • чубрица
  • кимион
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • лук - 1/ 2 глава
  • галета - 1 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с всички подправки. Гъбите се почистват от пънчето и се обелват, без да се мокрят с вода.

Нареждат се в намазана с олио тава, поръсват се със щипка сол. Оформя се малко топче, като за мини кюфтенца и поставяме във всяка гъбка.

Отгоре се поръсва с олио и печем в загрята фурна 180 С около 20 минути.

Изважда се тавата и върху всяка гъбка с кюфтенце се поставя щипка настърган кашкавал.

Връща се във фурната за още 10 минути да се разтопи кашкавалът и пълнените гъби са готови. Чудесно предястие за Нова година с чаша домашно вино!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар