Задушен киселец с яйца

03/04/2019
"Киселеца наберете, яйцата счупете и ... останалото е лесно"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 731
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • киселец - 1 кг
  • краве масло - 80 г
  • яйца - 4 бр
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселецът се почиства и се измива, отцежда се и се нарязва на ситно.

Слага се в сгорещената мазнина, посолява се и се задушава, докато остане на мазнината.

Смесва се с разбитите яйца, разбърква се и след 2 – 3 мин се оттегля от огъня.

Разпределя се на порции, наръсва се с черен пипер и се поднася с пюре от картофи или с изцедено през марля кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар