Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Печени свински ребра с кисело зеле и ориз на фурна

Печени свински ребра с кисело зеле и ориз на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Печени свински ребра с кисело зеле и ориз на фурна
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"А най-голямата кисела зелка пазим специално за любимата си рецепта за печени свински ребърца с ориз и кисело зеле"

Необходими Продукти

  • за ребърцата
  • свински ребра - 1. 5 кг
  • уни сос - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • плънка
  • кисело зеле - 0. 5 зелка
  • ориз - 0. 5 ч.ч.
  • олио - 0. 5 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинските ребърца, поставете ги в тава и поръсете с олиото, уни соса и черен пипер на вкус.

Разбъркайте и втрийте подправките добре в тях, поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около 40 минути.

През това време нарежете киселото зеле и лука на ситно. Нагрейте олиото и запържете лука до омекване, добавете зелето и продължете запържването за около 5 минути.

Добавете червения пипер и предварително измития и добре прецеден ориз, разбъркайте и налейте 2 ч.ч. топла вода, варите за около 5 минути или докато започне да набъбва оризът.

Разпределете така наречената плънка измежду ребрата и върнете тавата в загрятата фурна и печете до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво означава уни сос, моля за уточнението ви.
15.01.2022 15:45
1
Покажи всички подкоментари