Вкусни хайдушки гювечета

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
187
30
1
2
03/01/2019
"Страшно вкусни, много ароматни и лесни за приготвяне - хайдушки гювечета за чудо и приказ "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 228
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свински бут се нарязва на дребни късчета. Прехвърлят се в купа. Поръсват се с кимиона, солта и черния пипер.

Разбъркват се със ситно нарязаните лук, чесън и чушки. Покриват се с прозрачно фолио. Купата се оставя в хладилник за една нощ.

На дъното на всяко гювече се поставя по парче краве масло. Отгоре се разпределя сместа.

Виното се сипва по равно във всяко гювече.

След което се похлупват с капак или алуминиево фолио.

Гювечетата се поставят да се запекат във фурна на 200°C.

Малко преди да се извадят, всяко се залива с по едно разбито яйце.

Отгоре се поръсва с кашкавал.

Хайдушкото гювече се допича без капак до готовност.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар