Памук кифлички в хлебопекарна

02/01/2019
Галя Николова
отГаля НиколоваЧирак121102
"За замесването на най-вкусните памук кифлички винаги може да разчитате на хлебопекарната - няма да ви подведе "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 107
  • Преглеждания за месеца1137
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти слагам в хлебопекар - на програма месене. След като е готово тестото, се разточва в кръг на тънко /4мм/.

С остър нож се нарязват еднакви остри триъгълници с основа 5 см, на всеки край на триъгълника се слага по едно парче локум.

Навиват се на кифлички, като се започва от основата. Редят се в тава, покрита с хартия за печене.

Кифличките втасват на 50°С във фурната за 20 мин.

След което се намазват със смес от жълтък + олио + прясно мляко и се поръсват със захар и фурната се увеличава на 180°С.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар