Топла пача от свински джоланчета

02/01/2019
Администратор
отАдминистраторНовак11611787
"Ако обичате шкембе чорбата, в тази топла пача ще се влюбите "
Приготвяне25 мин.
Готвене75 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 857
  • Преглеждания за месеца1856
  • Преглеждания за седмицата199
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме джолана да се вари със ситно нарязания лук и дафинов лист.

Когато джоланът се свари, дърпаме тенджерата настрани, изваждаме джолана, обезкостяваме го и го нарязваме на дребно. Връщаме парченцата месо обратно в тенджерата.

Загряваме олиото в тиган и слагаме червения пипер да се запържи за няколко секунди. Изваждаме от котлона, слагаме малко студена вода (100 мл) и връщаме в тенджерата. Така вашата супа ще има красив червен отенък.

Разбиваме брашното със студена вода и го добавяме също в тенджерата.

Връщаме тенджерата на котлона и оставяме да ври още 10 минути.

Отстраняваме тенджерата от котлона и прибавяме черния пипер и солта.

За застройката разбъркайте в чаша или купичка едно яйце и 5-6 лъжици кисело мляко до хомогенна смес. От топлата супа слагаме няколко лъжици в застройката при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето, след което добавяме застройката в супата и вашата джолан чорба е готова!

Тази супа, както и при шкембе чорбата, се поднася с оцет с чесън и лют червен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар