Пухкави постни милинки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1147
15
08/01/2019
"Топят се в устата, ухаят божествено и може да ги хапвате дори по време на пости "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 290
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за тестото
  • вода - 300 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • HOSSO - 4 с.л.
  • суха мая - 10 г
  • брашно - около 500 г
  • заливка
  • галета - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • HOSSO - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте. Оформете кладенче и в него прибавете захарта, маята, олиото и топлата вода, замесете много меко тесто.

Спре ли да лепи по ръцете, спирате добавянето на брашно, продължете месенето върху намазан с олио плот.

От тестото оформете малки топчета и ги подредете в тава, намазана с олио, в кръг. Завийте тавата със стреч фолио и оставете на топло за 1 час, да удвоят обема си милинките.

През това време си пригответе заливката, като в купичка смесите всичките продукти за нея.

Нагрейте фурната на 180 градуса, разпределете заливката върху вече втасалите милинки и поставете тавата в нагрятата фурна.

Печете за около 20-30 минути до златист цвят - не препичайте.

Извадете тавата с готовите постни милинки, напръскайте със студена вода и завийте с чиста кърпа, да се задушат за 5 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар