Питка пухкавелка за празник

08/01/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай113760
"Какъвто и празник да се задава, посрещнете го с вкусна Питка пухкавелка, приготвена по тази рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо480
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, докато маята се активира в топло прясно мляко и захар.

Правим кладенче в брашното и изсипваме маята в него. Прибавяме олио, масло, сол и яйца и оформяме средно меко тесто. При нужда добавете още малко мляко, зависи от яйцата.

Оставяме тестото да втаса и оформяме питата по собествен вкус.

Прехвърляме в тава и оставяме пак да втаса.

Питката пухкавелка маже се с разбит белтък и жълтък и печем на 150-170 градуса до готовност.

Източник: Nadia Angelova Isova от Кулинарната мрежаподобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар