Начин на приготвяне
Маята се натрошава в хладката вода с 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно се разбърква на кашичка и оставяме за 10 минути да шупне.
Пресява се брашното в тава, сипваме шупналата мая в средата, добавя се сол, останалата лъжица захар, олио и масло.
Разбърква се с вилица, после се замесва средно меко тесто и оставяме да втасва покрито с фолио за 1 час.
Готовото тесто се разточва на набрашнен плот като голям правоъгълник. Намазва се с масло и поръсваме с натрошено сирене. Завива се на руло, което се нарязва на филии.
В тава върху хартия за печене се нареждат филиите като леко се застъпват , а в средата се оформя като цвете. След 20 минути се намазва с разбит жълтък с малко вода и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути. Изважда се от тавата, хартията се сваля и сервираме в поднос.