Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)

Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)
Снимка: marcheva14
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Преди да стигнете до вкусните еклерчета, трябва да се научите как се прави Основен сладкарски крем Патисери"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 6 бр. М
  • захар - 220 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • прясно мляко - 1 л
  • царевично нишесте - 100 г
  • масло - 100 г, стайна температура
  • лимонова кора - настъргана от 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставят жълтъците и захарта, разбъркват се с телена бъркалка. Добавят се 50 мл прясно мляко, царевичното нишесте, разбърква се.

В тенджера се излива прясното мляко и се поставя на умерен котлон да се сгорещи до точка на кипне.

Сваля се от котлона и на струйка се прибавя към жълтъчната смес при непрекъснато разбъркване с миксер на слаба степен.

След като е прибавено изцяло млякото, сместа се връща на котлона и се сварява крем при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка, докато се сгъсти.

Сваля се от котлона, прибавя се ванилията екстракт, лимоновата кора и маслото на кубчета. Разбърква се до стопяването му.

Готовият крем се покрива със свежо фолио плътно, за да не образува кора.

Охлажда се напълно.

Преди да се ползва, се разбива отново с миксер на висока скорост, докато стане отново пухкав.

Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем.

Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Забравих да ви напомня,че крема по този начин изисква 60 гр.ношесте на 1 л.мл.
24.05.2023 13:39
4
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Когато престоят една нощ крема се втечнява ?
23.04.2023 16:25
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Ако може друга снимка, че това изглежда на нещо друго!
02.12.2023 22:25
1
Анонимен
Анонимен
Крема не се втечнява.Може преди да направите крема ,във леко врящо мляко да сложите със суп .лъжица твърдо разбити белтъците.След няколко минути след като ги обръщате внимателно ги изваждате в чиния.След това правите крема и още не много топъл сипвате белт.топки и разбърквате лекоРазсипваъе в купички и десерта е готов.
В този вариант не се слага масло.
24.05.2023 13:35
1
Анонимен
Анонимен
А белтъците?
08.03.2023 15:59