Апетитни гювечета със свинско и пресни гъбки

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
383
3k
878
1k
14/01/2019
"Колко да са апетитни, колкото да ометем две и да питаме за още - толкова "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 096
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са ориентировъчни и могат да се коригират спрямо това колко гювечета ще приготвите.

Свинското месо се нарязва на дребно и се маринова за 1-2 часа в марината по избор. След това се запържва почти до готовност в загрятото олио и се прехвърля в глинени гювечета.

В мазнината от пърженото се добавя нарязаният на полумесеци лук и се запържва до омекване. Добавят се и гъбите, които също се запържват за кратко.

Лукът и гъбите се разпределят върху свинското месо. Добавят се останалите продукти без яйцата, слагат се подправките. Гювечетата със свинско се пекат около 30 минути на 190-200 градуса. След това се свалят капаците, чукват се яйцата и се допичат още 10-ина минути.

Преди поднасяне се поръсват с чубрица и червен пипер.

Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар