Апетитни гювечета със свинско и пресни гъбки

14/01/2019
"Колко да са апетитни, колкото да ометем две и да питаме за още - толкова "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 205
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 - 600 г
  • гъби - 200 г
  • сирене - 250 г или повече по избор
  • кашкавал - 250 г
  • доматен сос - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 - 2 глави
  • яйца - по 2 бр. на всяко гювече
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са ориентировъчни и могат да се коригират спрямо това колко гювечета ще приготвите.

Свинското месо се нарязва на дребно и се маринова за 1-2 часа в марината по избор. След това се запържва почти до готовност в загрятото олио и се прехвърля в глинени гювечета.

В мазнината от пърженото се добавя нарязаният на полумесеци лук и се запържва до омекване. Добавят се и гъбите, които също се запържват за кратко.

Лукът и гъбите се разпределят върху свинското месо. Добавят се останалите продукти без яйцата, слагат се подправките. Гювечетата със свинско се пекат около 30 минути на 190-200 градуса. След това се свалят капаците, чукват се яйцата и се допичат още 10-ина минути.

Преди поднасяне се поръсват с чубрица и червен пипер.

Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар