Мусака от кромид лук

15/03/2019
"Вегетарианска мусака с лук - кой да предположи, че е толкова уникално вкусна"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният лук се нарязва на филии и се задушава в половината от растителното масло до омекване.

Прибавя се оризът, а след 5 мин - и половината от доматите, нарязани на кубчета.

Сместа се посолява и се задушава, докато остане на мазнината.

Изсипва се в тавичка и се разбърква с половината от настъргания кашкавал, магданоз и черен пипер.

Повърхността се заглажда и върху нея се нареждат останалите домати, нарязани на филии.

Залива се с половината от млякото, в което е разбито с щипка сол 1 яйце.

Мусаката се пече в силна фурна 15 мин.

Прави се светла запръжка от останалото растително масло и брашното, разрежда се с млякото и се прибавят разбитите с вилица яйца и настърганият кашкавал.

Мусаката с ориз се залива с този сос и се пече до зачервяване.

Тази мусака от кромид лук се поднася се с кисело мляко.

подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар