Мариновани Сини Домати Туршия

15/01/2019
"Страшна туршия, казваме ви, няма да спрете, докато не я изядете до последното резенче патладжан "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо761
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана. Нарежете го на колелца. Поръсете със солта и оставете да си пусне горчивия сок за около един час.

След това в тенджера сложете оцета, олиото, водата, черния пипер и захарта. Изчакайте да заври.

Добавете патладжана на порции, като изчакате отново да кипне. Варете една минута и извадете с решетъчна лъжица. Добавете нова порция патладжан и по същия начин процедирайте до изчерпване на количеството.

Върху готовия патладжан нарежете магданоза, целината и чесъна.

Разбъркайте маринования патладжан и го наредете в буркани.

Кипнете бурканите, ако консумацията няма да е веднага, ако ли не - приберете туршията в хладилника на хладно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар