Печен Агнешки Врат на Фурна

РадинаРадинаНовак1
16/01/2019
"Толкова семпло и същевременно толкова вкусно - може би тайната е в онази съставка, любов, която влагаме във всичко, което правим "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 050
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки врат - около 1.5 кг цял
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 връзка
  • бяло вино - 1 чаша
  • джоджен
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започне печенето, агнешкият врат се подготвя. Кисне се в хладка вода за няколко часа, като на всеки час се сменя водата. След това се подсушава и започва приготвянето.

Подправките се смесват и се втриват в месото. Намазва се леко с олио и мед.

Поставя се в плик за печене, в който изсипваме чашата вино.

Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за час, пликът се обръща и се пече за още час на 180 градуса.

Печеният агнешки врат става крехък и много вкусен. Може да се сервира със соса от печенето и салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар