Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Моркови със сос Бешамел

Моркови със сос Бешамел

Моркови със сос Бешамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Моркови и бешамел, очаквано вкусна комбинация, която ще освежи всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • моркови - 600 г
  • брашно - 3 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 4 бр., сварени
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • масло - 6 с.л. краве
  • магданоз - 1/4 връзка
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте с вряща подсолена вода обелените, измити и нарязани на кръгчета моркови, докато ги покрие.

Прибавете захарта и 2 с.л. масло и задушавайте морковите, докато омекнат.

Запържете брашното в останалото масло, разредете с млякото, посолете и оставете соса да ври на слаб огън 5-6 мин.

Изсипете прецедените моркови в чиния и наредете между тях нарязаните яйца.

Залейте ястието с бешамеловия сос и поръсете с настъргания кашкавал, черния пипер и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: