Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона.
Подправете котлетите със сол и черен пипер от двете страни. Запържете ги до златисто от всяка страна за кратко. Прехвърлете котлетите в чиния.
Намалете котлона. Обелете и нарежете морковите на едри парченца. Наситнете чесъна и лука и прибавете зеленчуците в тигана. Подправете със сол и черен пипер, сладък и лют червен пипер.
Задушете за кратко, докато зеленчуците поомекнат. Нарежете киселото зеле и го прибавете в тигана.
Пуснете в съда и дафиновите листа. Добавете две-три зърна карамфил. Налейте бялото виното и сипете горчицата.
Разбъркайте и гответе зелето на бавен огън до омекване за 15-20 минути.
Върнете пържолите в съда, похлупете и гответе за още 10-15 минути.
Свинските котлети с кисело зеле и вино са готови.