Пилешки пържоли в марината с ориз и зелен боб

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
21/01/2019
"Първо мариновате, после печете и накрая ни викате да опитаме как са ви се получили тези пилешки пържолки "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 2 бр. големи
  • мариновани краставички - сок от 1 буркан
  • сол - 2 щипки
  • масло - 3 с.л
  • ориз - ½ ч.ч
  • пилешки бульон - 2 ч.ч. от варено пиле
  • черен пипер - 2 щипки
  • лук - 1/3 глава кромид
  • зехтин - 2 с.л
  • зелен боб - 100 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържолки ги слагаме в тава, намазана с 2 с.л масло. Пържолките ги поръсваме с черен пипер от двете страни. Отгоре изливаме сока от 1 буркан с мариновани краставички, без да махаме лука и чесъна /ако има такъв/. Печем ги на 200°C до готовност. Поемат си вкусовете от сока на краставичките.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно а ориза го измиваме добре с вода.

В тенджерка с 2 с.л. зехтин слагаме нарязан на ситно лук и задушаваме, прибавяме ориза и разбъркваме, докато стане прозрачен.

В тенджерката слагаме бульона от варено пиле, който предварително сме прецедили и отделили. Подправяме със сол и черен пипер. Варим ориза, докато си поеме течността на тих огън.

В тенджерка слагаме вода и добавяме зеления боб. Сваряваме до готовност. Вадим го от водата и подправяме със сол, черен пипер, сок от лимон и масло. Объркваме добре.

В чиния слагаме ориза, върху него пържолите. Добавяме и зеления боб.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар