Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена скумрия със зеленчуци

Пържена скумрия със зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пържена скумрия със зеленчуци
Снимка: Зори
2 / 3
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Скумрийка и на нас ни се хапва, ама да е пържена и със зеленчуци, въобще по тази рецепта направена"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 1 буркан консервирани (800 г)
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете скумриите. Отстранете главите, опашките и перките, разделете на филета и ги обезкостете. Поръсете със сол, черен пипер филетата и оставете настрани.

През това време си подгответе зеленчуците.

Обелете лука и моркова, лука нарежете на шайби, моркова нарежете на полумесеци.

Почистете чушката от семките и нарежете на ивички. Скилидките чесън обелете и нарежете на шайби.

Доматите обелете и нарежете на кубчета. Запазете сока от доматите.

В дълбок тиган с незалепващо покритие изпържете с малко олио филетата скумрия. Изпържената риба разпределете в порционни чинии.

В същия тиган задушете първо лука, след което добавете морковите и чушките и когато зеленчуците омекнат, добавете доматите заедно със сока им.

Овкусете със сол и черен пипер, добавете чесъна, намалете котлона и оставете соса да покъкри 15 - 20 минути.

С готовия зеленчуков сос залейте филетата пържена скумрия и поднесете, гарнирани със свеж магданоз.

Пържената скумрия със зеленчуци е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: