Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Гювеч»Заек с моркови и домати

Заек с моркови и домати

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Заек с моркови и домати
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
21/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Крехко заешко не е трудно да се приготви, просто взимате тази рецепта и я спазвате"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • моркови - 4 големи
  • праз - 1 - 2 връзки
  • домати - 1 буркан небелени
  • картофи - 3 големи
  • масло - 1/2 пакет
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Морковите се обелват и измиват. Картофите и морковите се нарязват на едри кубчета. Слагат се в гювеча.

Празът се изчиства и измива. Нарязва се на кръгчета. Добавя се в гювеча.

Заекът се измива с топла вода. Нарязва се на части. Слага се в гювеча.

Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.

Добавя се маслото на кубченца. Залива се с вода.

Заекът е гювеч се пече във фурната до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: